Ingatlanjogi Tanácsadás

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy adás-vétel után fennmaradt tartozás a vevő részéről. Nem adott meg pontos személyes adatot és szeretném az alábbi adatokat megtudni: bejelentett lakcím, adószám, anyja neve. Kérem adjon tanácsot, hogy ezt valahonnan megtudhatom-e, mert a végrehajtó addig nem igazán foglalkozik velem, míg bizonyosságot nem szerzek a tényekről. Válaszát köszönöm. Üdv: L. Ildikó


Tisztelt Ildikó!

A jelen honlap ingatlanjoggal kapcsolatos problémákkal foglalkozik. Mivel az adásvételi szerződés nem tartalmazza a felek személyes adatait, feltételezem, hogy nem ingatlanjoggal kapcsolatos adásvételre vonatkozik a kérdése.
A végrehajtó kizárólag végrehajtható okirat - pl. jogerős fizetési meghagyás, bírósági ítélet - alapján tudja lefolytatni a végrehajtási eljárást. Az első lépés tehát semmiképpen sem a végrehajtási eljárás. A már megindított peres eljárással igazolhatja az adat felhasználásának célját és jogalapját, tehát erre hivatkozással kérhet adatszolgáltatást a személyi adat- és lakcímnyilvántartásból; ennek teljesítéséhez is szükséges azonban a keresett személy azonosítására alkalmas minimális természetes személyazonosító adatainak megadása. A fentiek hiányában a keresés minden bizonnyal nem fog eredményre vezetni.

Tisztelettel,

Megosztom