Ingatlanjogi Tanácsadás

Tisztelt Ügyvéd Úr! Segítséget szeretnék kérni telekrész elbitorlással kapcsolatban. Van egy telek, aminek egy részét lecsatolta 2 szomszéd. A földhivatal most határozatban is megerősítette, hogy ezek a telekrészek a mi tulajdonunkban vannak a férjemmel. Az egyik szomszéd által lecsatolt telekrészen nincs épület, de a másik által lecsatolt telekrészünkön van sajnos, átlóg erre a részre a házuk egy darabja. Már levélben felszólítottuk őket, hogy rendezzék a helyzetet, de akkor még nem volt a kezünkben a földhivatali határozat. Ebben a levélben azt is felajánlottuk hogy egy bizonyos Ft/nm áron megvásárolhatják ezt a részt tőlünk. Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeink vannak ezentúl? Ha nem reagálnak a levélben megadott 30 napon belül, akkor mit tudunk tenni? Nyilván nem szívesen pereskednénk, főleg nem évekig...Nagyon köszönöm a segítséget előre is!


Tisztelt P. Lili!

A leírt tényállás nagyon hiányos. Nem derül ki, hogy mikor épített túl a saját telkén a szomszéd/mikor történt a lekerítés? Jó- vagy rosszhiszeműen történt-e mindez? Önök vagy a jogelődjük hozzájárultak-e a fentiekhez, született-e bármilyen megállapodás erről, esetleg tiltakoztak-e ellene?
Ha rendezni szeretnék a telkek jogi helyzetét, megegyezés hiányában sajnos csak a peres út marad.
Mivel azt írja, hogy már levelet írtak a szomszédnak, feltételezem, hogy ezt jogi képviselő közreműködésével tették. Amennyiben nem, javaslom, hogy az előzményi iratokat szerezzék be, és bízzanak meg egy ügyvédet. Kérdése összetettebb annál, hogy arra a jelen honlap keretein belül választ kaphasson.

Tisztelettel,

Megosztom