Ingatlanjogi Tanácsadás

Válásom előtt az ingatlanból elköltöztem, oda soha többé vissza nem tértem. A közüzemi fogyasztók a nevemen voltak, a gázóra le volt szerelve tartozás miatt. 2009. márciusában a haszonélvezeti jogomról lemondtam. Az órát visszaköttették, de gázt nem fizettek. 2009. júliusától már nem volt semmi, csak egy fogyasztási hely, mérő nélkül. Akkor hogyan fogyasztottam 700.000,- Ft értékű gázt lakás nélkül? A bíróság mégis az e-onnak adott igazat, ügyvédem nem volt. Várom tisztelettel válaszát. D. Tamás 0620....


Tisztelt Tamás!

Jogerős ítélettel elbírált ügyben nem sok értelme van tanácsot adni, különösen ennyi információ alapján. Csupán feltételezem, hogy a közüzemi szolgáltató azért érvényesítette sikerrel Önnel szemben a felhalmozott gázdíj tartozás iránti igényét, mert - mint ahogy írja is - az Ön nevén voltak a fogyasztók, tehát Ön volt a szerződő fél. Az a tény, hogy lemondott a haszonélvezeti jogáról az Ön által megkötött közüzemi szerződést nem szüntette meg.
Amennyiben a haszonélvezeti jogról történt lemondással egyidejűleg a fogyasztókat is átíratta volna az ingatlant ténylegesen birtokló személy nevére, valószínűleg a peres eljárásra sem került volna sor.

Tisztelettel,

Megosztom